Recept neve: Lekváros linzer pofonegyszerűen
Recept előtörténete: Egy gyors és egyszerű linzer recept, amely kezdők számára is tökéletes választás. Az omlós tészta és a kedvenc lekvár kombinációja garantáltan sikert arat, legyen szó ünnepi alkalomról vagy egy hétköznapi uzsonnáról.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, Aprósütemény
Linzer recept
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 15 perc
- Pihentetés: 15 perc
- Sütés: 3-4 perc
- Összesen: kb. 60 perc
Mennyiség: 4 adag
Összetevők:
Tésztához:
- Liszt: 250 g
- Porcukor: 100 g
- Margarin: 80 g
- Tojás: 1 db
- Sütőpor: 2 mokkáskanál
- Vaníliás cukor: 1 csomag
- Só: 1 csipet
Töltelékhez:
- Lekvár: ízlés szerint (pl. sárgabarack, málna)
Díszítéshez:
- Porcukor: szóráshoz
Elkészítés:
- Tészta készítése:
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. A tésztát 15 percre hűtőbe tesszük pihenni. - Formázás és sütés:
A tésztát lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szaggatunk ki, majd a formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az előmelegített sütőben 180°C-on kb. 3-4 perc alatt sütjük világosra. Ügyeljünk arra, hogy az alja gyorsan odaéghet. - Összeállítás:
A kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk. A tetejüket porcukorral meghintjük.
Tálalás:
A linzereket tálalás előtt hagyjuk pihenni, mivel másnapra lesznek a legomlósabbak és legfinomabbak. Tökéletes desszertként vagy uzsonnára.
Tippek és trükkök:
- A tésztát gyorsan dolgozzuk össze, hogy a margarin ne olvadjon meg túlságosan.
- A linzereket változatosabbá tehetjük, ha különböző ízű lekvárokat használunk, például eper, ribizli vagy szilva.