Kókuszpudingos töltött linzer

Kókuszos álom egy omlós linzerben, amely mindenkit elvarázsol! Tökéletes desszert az ünnepi asztalra.

2 Perc olvasás

Recept neve: Kókuszpudingos töltött linzer
Recept előtörténete: Ez a különleges linzer recept a kókusz gazdag ízével és krémes pudingos töltelékkel varázsolja el az ünnepi asztalt. A csokoládéval és kókuszreszelékkel díszített kosárkák nemcsak ízletesek, hanem látványosak is, így ideális desszert karácsonyra vagy más ünnepi alkalmakra.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, Aprósütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 30 perc
  • Pihentetés: 1 óra
  • Sütés: 20-25 perc
  • Összesen: kb. 60 perc

Mennyiség: 4 adag


Összetevők:

Tésztához:

  • Liszt: 200 g
  • Porcukor: 50 g
  • Só: 1 csipet
  • Hideg vaj: 150 g
  • Tojássárgája: 1 db
  • Hideg víz: 1 evőkanál (szükség esetén)

Töltelékhez:

  • Kókusztej: 250 ml
  • Kókuszreszelék: 100 g
  • Cukor: 100 g
  • Vaníliás cukor: 1 csomag
  • Tojássárgája: 2 db
  • Étkezési keményítő: 25 g

Díszítéshez:

  • Étcsokoládé: 1 tábla (kb. 100 g)
  • Étkezési olaj: 1 evőkanál
  • Kókuszreszelék: díszítéshez

Elkészítés:

  1. Tészta készítése:
    A lisztet, porcukrot és sót egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, és ha szükséges, hozzáadunk egy kevés hideg vizet, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Formázás:
    A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kosárkaformákat kikenünk vajjal és meghintünk liszttel. A formákat kibéleljük a tésztával, és visszatesszük a hűtőbe.
  3. Puding készítése:
    A tojássárgájákat simára keverjük a keményítővel. A kókusztejet a cukorral és vaníliás cukorral forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. A langyosra hűlt pudingot a tésztával kibélelt formákba kanalazzuk.
  4. Sütés:
    A tésztával és pudinggal töltött formákat 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Díszítés:
    Az étcsokoládét vízgőz felett az olajjal összeolvasztjuk. A kosárkák alját megmártjuk a csokoládéban, majd kókuszreszelékbe nyomkodjuk.

Tálalás:

A kókuszpudingos linzereket hűvösen tálaljuk, hogy a csokoládé megdermedjen. Kiválóan illenek ünnepi alkalmakra, de egy hétköznapi desszertként is megállják a helyüket.

Tippek és trükkök:

  • A kókusztej helyett használhatunk sima tejet is, de a kókusztej intenzívebb ízt ad.
  • A kosárkák díszítését variálhatjuk: reszelt fehér csokoládéval vagy színes cukorkákkal is megszórhatjuk.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.