Karácsonyi Nutellás linzer

Omlós tészta és gazdag Nutella töltelék – a karácsonyi sütemények sztárja!

2 Perc olvasás

Recept neve: Karácsonyi Nutellás linzerkarikák
Recept előtörténete: A Karácsonyi Nutellás linzerkarikák tökéletes aprósütemények az ünnepi időszakra. Az omlós tészta és a gazdag Nutella töltelék harmonikus kombinációja garantáltan elnyeri a gyerekek és a felnőttek tetszését is. A fűszeres ízek pedig még különlegesebbé teszik ezt a klasszikus édességet.
Kategória: Desszert, Aprósütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 20 perc
  • Pihentetés: 15 perc
  • Sütés: 10-12 perc
  • Összesen: kb. 45 perc

Mennyiség: Nem megadott


Összetevők:

Tésztához:

  • Liszt: 300 g
  • Margarin: 200 g (hideg)
  • Porcukor: 100 g
  • Vaníliás cukor: 1 csomag
  • Tojássárgája: 2 db
  • Őrölt fahéj: 1 teáskanál
  • Őrölt szegfűszeg: 0,5 kávéskanál
  • Citrom reszelt héja: 1 db

Töltelékhez:

  • Nutella: 1 üveg

Díszítéshez:

  • Darált dió vagy mogyoró: ízlés szerint
  • Porcukor: szóráshoz

Elkészítés:

  1. Tészta készítése:
    A lisztet összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, fűszerekkel, és citromhéjjal. Hozzáadjuk a hideg margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Amikor a tészta kezd összeállni, hozzáadjuk a tojássárgákat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük 15 percre pihenni.
  2. Nyújtás és szaggatás:
    A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagságúra). Kerek kiszúróval páros tésztalapokat formázunk, minden második lapot középen kiszúrunk egy kisebb kiszúróval.
  3. Sütés:
    A lyukas lapokat megkenjük enyhén felvert tojással, majd megszórjuk darált dióval vagy mogyoróval. A tésztalapokat 190°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
  4. Összeállítás:
    A kihűlt mogyorós lapokat porcukorral megszórjuk. Az alsó sima lapokra bőségesen Nutellát kenünk, majd a porcukrozott lapokat ráhelyezzük.

Tálalás:

A linzerkarikákat tálalás előtt hagyjuk pár órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Tökéletes kísérője lehet egy csésze meleg kakaónak vagy forró teának.

Tippek és trükkök:

  • A Nutella helyett használhatunk más csokoládékrémet vagy akár mogyoróvajat is.
  • A tésztát gyorsan dolgozzuk össze, hogy a margarin ne olvadjon meg túlzottan, így az omlós textúrát megőrizhetjük.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.