Citromos krémmel töltött linzer

Friss citromos krém és omlós mákos tészta találkozása egy tökéletes linzerben. Egy sütemény, ami mindenkit levesz a lábáról!

2 Perc olvasás

Recept neve: Citromos krémmel töltött linzer
Recept előtörténete: Ez a különleges linzer recept a citrom frissességével és a vaníliás krém lágyságával hódít. A mákos tészta és a citrusos töltelék harmóniája egyedi ízélményt nyújt, amely tökéletes ünnepi asztalra vagy különleges alkalmakra.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, Aprósütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 10 perc
  • Krém készítése: 10 perc
  • Összesen: kb. 40 perc

Mennyiség: 6 adag


Összetevők:

Tésztához:

  • Margarin: 250 g (szobahőmérsékletű)
  • Sütőpor: 1 csomag
  • Liszt: 500 g
  • Porcukor: 150 g
  • Tojás: 1 db
  • Darált mák: 2 evőkanál

Krémhez:

  • Vaníliás pudingpor: 1 csomag
  • Kristálycukor: 3 evőkanál
  • Tej: 400 ml
  • Margarin: 50 g
  • Citrom: 1 db (kifacsart leve)

Elkészítés:

  1. Tészta elkészítése:
    A szobahőmérsékletű margarint összedolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. Végül belekeverjük a darált mákot. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Minden második formát kisebb kiszúróval lyukasztjuk ki. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  2. Sütés:
    A sütiket 180°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A kisült linzereket rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  3. Krém készítése:
    A pudingport és a cukrot egy edényben elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük a pudingot, majd kihűtjük. A kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a margarint és a citrom kifacsart levét, így sima krémet kapunk.
  4. Összeállítás:
    A kihűlt linzereket megtöltjük a citromos krémmel, majd egy teljes és egy lyukas tésztadarabot összeragasztunk. A süteményeket egy napig pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon és omlós legyen.

Tálalás:

A citromos krémmel töltött linzereket tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. Tökéletes desszertként vagy délutáni teához kínálva.

Tippek és trükkök:

  • A tésztát gyorsan gyúrjuk, hogy a margarin ne olvadjon meg, így biztosítva a tészta omlósságát.
  • A linzert akár előző nap is elkészíthetjük, mivel a krém pihentetés közben még finomabbá teszi.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.