Azonnal puha linzer

Omlós linzer, amely már sütés után azonnal élvezhető – próbáld ki, és garantáltan kedvenced lesz!

2 Perc olvasás

Recept neve: Azonnal omlós, puha linzer
Recept előtörténete: Ez a linzer recept különösen népszerű, mivel azonnal fogyasztható, nem kell napokig várni, hogy megpuhuljon. A puha, omlós tészta és az ízletes lekvár tökéletes kombinációja garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését.
Kategória: Desszert, Aprósütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 8 perc
  • Összesen: kb. 30 perc

Mennyiség: 20 db


Összetevők:

Tésztához:

  • Finomliszt: 300 g
  • Porcukor: 60 g
  • Puha vaj: 200 g
  • Tojássárgája: 1 db
  • Citrom reszelt héja és leve: 0,5 db
  • Lekvár: ízlés szerint (pl. sárgabarack, málna)

Díszítéshez:

  • Porcukor: ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tészta készítése:
    A lisztet, porcukrot, citrom reszelt héját és levét összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  2. Tészta nyújtása és szaggatása:
    Enyhén lisztezett felületen a tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a tésztát kiszúróformával, minden második darabot lyukasan szaggatva. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, és ismét szaggatjuk.
  3. Sütés:
    A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített légkeveréses sütőben 180°C-on kb. 8 percig sütjük. A sütemények világos színűek maradjanak, és a sütőből kivéve még puhák lehetnek, de kihűlés közben megszilárdulnak és omlósak lesznek.
  4. Összeállítás:
    A sütemények közepére ízlés szerinti lekvárt teszünk. A lyukas darabokat porcukorral megszórjuk, majd összeragasztjuk a töltött és a lyukas süteményeket.

Tálalás:

Azonnal fogyasztható, de jól záródó dobozban napokig eláll, megőrizve omlós textúráját. Tökéletes egy csésze tea vagy kávé mellé.

Tippek és trükkök:

  • A tészta omlósabb lesz, ha hidegen dolgozunk vele, de gyorsan gyúrjuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan.
  • A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk, akár csokoládékrémet vagy mogyorókrémet is használhatunk a töltéshez.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.