Almás linzer

Egy klasszikus almás sütemény, amelyet a természet kínált ajándékként – próbáljátok ki, és élvezzétek a házias ízeket!

2 Perc olvasás

Recept neve: Almás linzer
Recept előtörténete: Ez a recept a szél által lefújt almákból született, melyek finom és kiadós süteménnyé alakultak a család örömére. Az omlós tészta és a fahéjas alma tökéletes párost alkot, amely mindenki kedvence lehet.
Kategória: Desszert, Sütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 40 perc
  • Sütés: 60 perc
  • Összesen: 1 óra 40 perc

Mennyiség: 20 kocka szelet


Összetevők:

Tésztához:

  • Liszt: 600 g
  • Sütőpor: 14 g
  • Vaníliás cukor: 16 g
  • Cukor vagy édesítőszer: 150 g
  • Só: 1 csipet
  • Ráma margarin: 250 g
  • Tojás: 4 db
  • Tej: 1-1,5 dl (liszttől függően)

Töltelékhez:

  • Alma: 2 kg
  • Fahéj: ízlés szerint (kb. 1 evőkanál)
  • Cukor vagy édesítőszer: ízlés szerint
  • Só: 1 csipet
  • Darált keksz vagy zsemlemorzsa: 2 marék

Tetejére:

  • Felvert tojás: 1 db
  • Sütésálló dekorcsokoládé: ízlés szerint (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Alma előkészítése:
    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük vagy vékony gerezdekre vágjuk. Fahéjjal, cukorral és sóval ízesítve megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Tészta elkészítése:
    A tészta hozzávalóit (liszt, sütőpor, vaníliás cukor, cukor, só, margarin, tojás, tej) összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk és hűtőbe tesszük pihenni, amíg az alma kihűl.
  3. Első tésztalap:
    A pihentetett tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
  4. Töltelék elhelyezése:
    A kihűlt almához keverjük a darált kekszet vagy zsemlemorzsát, és egyenletesen eloszlatjuk az első tésztarétegen.
  5. Második tésztalap:
    A másik tésztalapot is kinyújtjuk, majd az alma rétegre helyezzük. Villával megszúrkáljuk, majd megkenjük felvert tojással. Díszíthetjük sütésálló csokoládéval.
  6. Sütés:
    Az előmelegített sütőben 180°C-on pirosra sütjük, kb. 60 perc alatt. Hagyjuk kissé hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Tálalás:

Az almás linzert szeletekre vágva kínáljuk, akár porcukorral megszórva. Egy csésze tea vagy kávé mellett tökéletes desszert.

Tippek és trükkök:

  • Az alma ízesítéséhez használhatunk egy kevés reszelt gyömbért is, ami különlegesebb ízvilágot ad a süteménynek.
  • Ha még omlósabb tésztát szeretnénk, a margarin helyett vajjal is elkészíthetjük a receptet.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.