Baracklekváros linzer

Omlós tészta és baracklekvár harmóniája, egy hagyományos linzer, ami minden ünnepet különlegessé tesz!

2 Perc olvasás

Recept neve: Baracklekváros linzer
Recept előtörténete: Egy hagyományos, házias aprósütemény, amely az ünnepi asztalok egyik kedvence. A sárgabarack lekvár édes-savanykás íze tökéletesen kiegészíti az omlós linzertésztát, így ideális karácsonyra, húsvétra vagy bármilyen különleges alkalomra.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, Aprósütemény

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 30 perc
  • Pihentetés: 20 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Összesen: kb. 90 perc

Mennyiség: 4 adag


Összetevők:

Tésztához:

  • Margarin: 250 g (szobahőmérsékletű)
  • Sütőpor: 1 csomag
  • Liszt: 450 g
  • Porcukor: 150 g
  • Vaníliás cukor: 2 csomag
  • Tojás: 1 db

Töltelékhez:

  • Sárgabarack lekvár: ízlés szerint

A tetejére:

  • Porcukor: szóráshoz

Elkészítés:

  1. Tészta elkészítése:
    A szobahőmérsékletű margarint a sütőporral elkevert liszthez adjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük 20 percre pihenni.
  2. Formázás és sütés:
    A pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. Összeállítás:
    A kihűlt sütemények közül az egyik formát megkenjük sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát, hogy szendvicset képezzenek. A lekvárral töltött linzereket porcukorral megszórjuk.

Tálalás:

A baracklekváros linzereket porcukorral meghintve tálaljuk. Kiváló választás teához, kávéhoz, vagy akár ajándékként is.

Tippek és trükkök:

  • A tésztát gyorsan kell dolgozni, hogy a margarin ne olvadjon meg túlságosan, így biztosítva a linzerek omlósságát.
  • A lekvár helyett más gyümölcslekvárt vagy csokoládékrémet is használhatunk tölteléknek, hogy változatosabbá tegyük a süteményeket.

Megosztom a receptet
Linzer receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.